Budite sigurni da samopregled dojki radite redovno i na pravilan način, preuzmite aplikaciju Breast Test za vaš mobilni telefon.

Udruženje žena obolelih i lečenih od raka dojke „Budimo Zajedno“ iz Beograda želi da vas upozna da je korisnicima mobilnih telefona i tablet računara u Srbiji od skoro dostupna mobilna aplikacija Breast Test – “Veruj svojim rukama”.

Ova aplikacija olakšava pravilan I redovan samopregled dojki i rano prepoznavanje promena koje mogu biti znak nastanka karcinoma. Dojke bi trebalo pažljivo pregledati 7 do 10 dana nakon početka menstrualnog ciklusa, ili ukoliko ga niste imali, na odabrani dan u mesecu.

Aplikacija je potpuno besplatna i dostupna na srpskom jeziku kao i na nekoliko stranih jezika (engleski, slovenački, mađarski, poljski, litvanski, hrvatski…) na Google Play za Android (podesite jezik na telefonu na srpski, da bi se sadržaj aplikacije prikazao na srpskom) i App Store marketu za Apple uređaje (po otvaranju aplikacije izaberite srpski jezik). Aplikacija je osmišljena kako bi se samopregled dojki radio redovno i na pravilan način.

 

     
Uz pomoć mobilnog telefona svaka žena u šest koraka može napraviti pravilan samopregled dojki. Osim toga, u svakom trenutku korisnice aplikacije mogu voditi dnevnik s beleškama, proveriti termin poslednjeg pregleda a aplikacija će ih podsetiti kad je vreme da se napravi novi.

Ovom aplikacijom želimo da ženama u Srbiji približimo samopregled dojki, jer je pravilan i redovan samopregled presudan za rano otkrivanje promena u dojci, koje mogu ukazivati na karcinom.

 

izvor: Udruženje žena obolelih i lečenih od raka dojke „Budimo zajedno“