U nedelju 15. oktobra nastavak akcije besplatnih preventivnih pregleda u organizaciji Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Akcija besplatnih preventivnih pregleda koju je, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju, pokrenulo Ministarstvo zdravlja biće nastavljena u nedelju, 15. oktobra od 8 do 16 časova, u svim opštim bolnicama i domovima zdravlja širom zemlje, kao i u KC Niš, KC Kragujevac, KC Vojvodina i četiri kliničko-bolnička centra u Beogradu.

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da bez zakazivanja termina urade ultrazvuk abdomena i PSA, odnosno specifični antigen prostate koji otkriva tumorske promene i obave ginekološke preglede.

Pored toga, pojedine zdravstvene ustanove koje u skladu sa raspoloživim kapacitetima budu u mogućnosti, u nedelju će obavljati i EKG preglede, kao i merenje nivoa šećera u krvi i merenje krvnog pritiska. Ministarstvo zdravlja poziva građane da učestvuju u ovoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Spisak zdravstvenih ustanova u kojima će se vršiti besplatni preventivni pregledi:

 izvor