ProlecniFestZdr

Pod sloganom „Učinite danas nešto dobro za svoje zdravlje” u četvrtak i petak, 17. i 18. marta 2016. godine (od 10 do 20 h), u Domu omladine (Makedonska ulica 22) u centru Beograda biće održan 13. Prolećni „MG Mivela“ Festival zdravlja Beograd 2016.

Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellness i banjski centri, proizvodjači zdravih proizvoda, etno sela, svi oni koji se bave zdravim stilovima života…

Javnosti će se, na četiri nivoa u Domu omladine, predstaviti više od 80 izlagača, predavanja obuhvataju više od 100 tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.200 ljudi. Ulaz na festivalje besplatan zahvaljujući sponzorima, Mg Miveli”(generalnom sponzoru), projektu „Pronađi meru”( specijalnom pokrovitelju), kompanijama „Aleksandrija Fruška gora” i „Oralent”.

Na festivalu ce se govoriti o balansiranoj ishrani i vaznosti fizičke aktivnosti, borbi protiv dijabetesa, zdravoj ishrani kod ljudi sa celijakijom, prevenciji srčanih oboljenja, pojavi novih virusa u svetu poput zika virusa, depresiji i gojaznosti, tegobama zbog nesanice…

Na nekoliko štandova biće organizovani besplatni pregledi za građane, opšteg zdravstvenog stanja i pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, zuba, pregledi stanja kože i stopala, nutricionistički pregledi, masaže…

Studenti medicine okupljeni na projektu „Pronađi meru” posetiocima će proveravati indeks telesne mase na specijalnim vagama, edukovaće građane o razumevanju kalorija, njihovom dnevnom preporučenom unosu, kao i o važnosti balansirane ishrane i adekvatne fizičke aktivnosti.

Zdravstveni radnici će i ovoga puta moći besplatno da prisustvuju akreditovanim predavanjima i dobiju bodove za obnavljanje licence.
Za mališane će biti organizovan „Dečiji kutak”, gde će oni moći da crtaju i učestvuju na raznim radionicama, a biće predstavljen i međunarodni projekat „Bolnica za medvediće”, gde deca mogu da donesu omiljene igračke na „preglede”, da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila”.

U okviru festivala biće održano nekoliko tribina koje će voditi predstavnici medija, a svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni za građane svih uzrasta, učestvovaće veliki broj dečijih sportskih klubova, biće prikazane masaže, druzenja mališana, dok će u posebnoj sali biti održavana predavanja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti medicine, sporta, relaksacije, nege. Biće održane su i degustacije zdravih proizvoda i upoznavanje posetilaca sa proizvodima i uslugama izlagača.

Glavni promoter festivala je dr Nada Macura.

 

Više informacija o manifestaciji se može dobiti na sajtu www.festivalzdravlja.com