Svake godine se u svetu 14. Novembra obeležava Svetski dan borbe protiv dijabetesa. Ovaj dan je ustanovljen 1991. a cilj obeležavanja je informisanje šire javnosti o uzrocima i borbi protiv ove bolesti. Dijabetes je još jedna od bolesti koju je moguće prevenirati, pre svega promenom životnog stila, kroz ishranu i fizičku aktivnost.

Povodom obeležavanja svetskog dana borbe protiv dijabetesa, udruženje Plavi krug organizuje maraton i trku podrške 11. Novembra na Adi Ciganliji u Beogradu. U želji da podržimo ovu akciju priključujemo se njihovom pozivu da se pridružite trkačima i trkačicama i istrčite sa nama 42km ili 7km u trci podrške.

 

Maraton i trka podrske osobama oboelim od dijabetesa

 

Plavi krug vas poziva

 

Dragi naši prijatelji,

Čast nam je da Vas pozovemo na veliku sportsku manifestaciju PLAVOG KRUGA. U cilju obeležavanja SVETSKOG DANA BORBE PROTIV DIJABETESA na Adi Ciganliji će se u nedelju 11.11.2012. održati maraton i trka podrške osobama sa dijabetesom.

Pozivamo sve maratonce da nas podrže i učestvuju na jedinom maratonu u regionu u mesecu novembru oko beogradskog jezera.

Start maratonske trke je u 10h, a startna kapija će biti postavljena kod kafića “Sunset” na Makiškoj strani Ade Ciganlije. Trčaće se ukupno 5,5 krugova i cilj maratonske trke je kod bungee-ja. Sve dodatne informacije i prijave za maraton možete obaviti putem telefona 063.38.70.30 ili putem e- maila: raskovicninoslav@gmail.com
Za sve one koji žele da nas podrže u trci, šetnji ili vožnji rolera, potrebno je samo da imaju dobru volju i uprkos vremenu zajedno sa nama obiđu krug oko Ade. Očekujemo Vas u velikom broju u 13h takođe ispred bungee– ja.

 

 

Detaljnije informacije o događaju

 

Naziv trke: Plavi Krug oko Ade
Organizatori: Plavi Krug, Beograd,
Mesto održavanja i datum: Beograd, Ada Ciganlija – kod Bandžija (svlačionice / toaleti / start trke podrške u 13h). Nedelja, 11. novembar, 2012.

VREME I START TRKE
10:00h kod kafica Sunset ( Makiška strana Ade). Trka podrške u 13:00h kod Bandžija
Prijava i startnina: Trka podrške i maraton su besplatni, za trku podrške se ne treba prijavljivati i za nju neće biti deljeni brojevi 
PRIJAVA ZA MARATON: možete se prijaviti na mail raskovicninoslav@gmail.com,  ili na tel 063.38.70.30

  • Vrsta trke i pravo učešća: maraton 42195m i trka podrške 7700m u ženskoj i muškoj konkurenciji
  • Propratna manifestacija: provera glikemije, muzicki program Dr.COA
  • Limit trke: trka podrške i maraton su limitirani na 6 sati
  • Staza: ravna, asfaltna, dužina kruga 7700m metara
  • Okrepa: Dve okrepne stanice po jednom krugu. Na okrepnim stanicama će biti volonteri koji će po zahtevu trkača meriti glikemije
  • Nagrade: svi koji završe maraton dobijaju medalju
  • Smeštaj: Obezbeđeni su šatori za presvlačenje takmičara. Čuvanje stvari je obezbedjeno samo za maratonce
  • Extra: Trka podrške se može preći šetanjem, trčanjem i na rolerima

Medicinska pomoć je raspoređena duž čitavog kruga u vidi aktivista CRVENOG KRSTA – otprilike na svakih 1200 metara, takođe biće obezbeđena i ekipa hitne medicinske službe.

 
Kako staza kojom se trči neće biti posebno ograđena molimo trkače za posebnu budnost.

 

 

 

 http://www.plavikrug.org/

 FaceBook event page