Obeležavanje dana doniranja organa održaće se u subotu 12.oktobra 2013.godine u Beogradu i započeće u 12 h velikom šetnjom Knez Mihailovom ulicom, od Kalemegdanske strane do Trga Republike.

Ova šetnja ima za cilj da građanima i javnosti ukaže na značaj boljeg informisanja i izjašnjavanja o zaveštanju i doniranju organa.

U šetnji će učestvovati udruženja transplantiranih (Pantransplant, Sve za osmeh, DonorHeroj), organizacije koje realizuju akciju „Izjasni se!“ (Komora mladih aktivnih građana-JCI, Rotarakt klubovi, IFMSA, Sve za Osmeh, DonorHerojudruženje bubrežnih invalida na kućnoj dijalizi „Renalis“).

Šetnji će se pridružiti javne ličnosti, doktori, predstavnici institucija, studenti i svi građani koji žele da doprinesu privlačenju pažnje javnosti na ovo izuzetno važno pitanje.

Šetnja će se završiti na Trgu Republike, gde će se kroz brojne aktivnosti nastaviti sa obeležavanjem dana doniranja organa do 15h. Na Trgu Republike, svima koji to žele biće omogućeno potpisivanje donorskih kartica.

 

 

https://www.facebook.com/izjasnise