Gradski zavod za plućne bolesti i tuberkulozu u nedelju, 3. maja, od 11 do 14 sati, povodom Svetskog dana astme, organizuje akciju “Imam astmu – astma nema mene” na Adi Ciganliji (kod Okruglog kupatila), Beograd.

Lekari ove institucije razgovaraće sa građanima i davaće im savete kako da astmu prepoznaju i drže pod kontrolom. Takođe, svi zainteresovani će moći da izmere kapacitet pluća uz pomoć dva mobilna spirometra – za odrasle i za decu.

Astma je bolest sa kojom, uz adekvatno ponašanje pacijenata, može kvalitetno da se živi i da se postižu vrhunski rezultati.

Na konferenciji za novinare (koja će se održatu sredu, 29. aprila 2015. godine u 11 sati u Press centru Tanjugao prevenciji, dijagnostikovanju i terapiji astme, kao i o akciji na Adi, govoriće:

  •  Dr Ljiljana Timotijević, direktorka Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu
  •  Dr Dejan Žujović, načelnik Odeljenja za pulmološke intervencije i terapiju, kardiologiju i rehabilitaciju Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu
  •  Dr Lidija Sagić, načelnica Odeljenja za plućne bolesti i tuberkulozu dece i omladine Gradskog zavoda za plučne bolesti i tuberkulozu
  •  Biljana Naumović, direktorka AstraZeneca.

izvor: PR služba manifestacije