ProlecniFestZdr

Pod sloganom „UČINITE DANAS NEŠTO DOBRO ZA SVOJE ZDRAVLJE!” u četvrtak i petak, 19. i 20. marta 2015. godine, u Domu omladine (Makedonska ulica 22) u centru Beograda biće održan 11. Prolećni Festival zdravlja Beograd 2015. (ishrane, dijetetike, wellness-a, zvanične i alternativne medicine, zdravstvene i kozmetičke nege).

 Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellness i banjski centri, etno sela, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom… Javnosti će se, na četiri nivoa u Domu omladine, predstaviti više od 70 izlagača, predavanja obuhvataju više od 110 tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.200 ljudi. Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući sponzorima, Zdravstvenoj ustanovi Apoteka „Lilly drogeria” (generalnom sponzoru), „Mg Miveli“ (zlatnom sponzoru), projektu „Pronađi meru“ (specijalnom pokrovitelju) i kompanijama „Oralent” i „Cryo-save”.

Zainteresovani građani moći će da obiđu štandove izlagača i posavetuju se sa njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote. Na nekoliko štandova biće organizovani besplatni pregledi za građane, opšteg zdravstvenog stanja, merenje nivoa šećera u krvi, pritiska, zuba i body-mass indeks, kompletne analize krvi, a na štandu „Pronađi meru” studenati medicine će posetiocima održati edukacije o pravilnom čitanju etiketa o preporučenom dnevnom unosu kalorija.

Ovaj festival je posvećen prevenciji gojaznosti, važnosti bavljenja fizickim aktivnostima kao i balansu između unetih i potrošenih kalorija. Imaćemo i akreditovano predavanje za zdravstvene radnike na ovu temu na kojem će lekari i medicinske sestre moći besplatno da prisustvuju i dobiju bodove za obnavljanje licence – objasnila je dr Mima Fazlagić, direktorka festivala.

Zanimljiv će biti i „Moja kravica dečiji kutak”, gde će mališani moći da crtaju i učestvuju u radionicama, a biće predstavljen i međunarodni projekat „Bolnica za medvediće, kravice i ostale drugare”, pa će mališani moći da donesu svoje omiljene igračke na „preglede”, da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila“.

U okviru festivala biće održano nekoliko tribina koje će voditi predstavnici medija, a svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni za građane svih uzrasta, učestvovaće veliki broj dečijih sportskih klubova, biće prikazane masaže, druzenja mališana, dok će u posebnoj sali biti održavana predavanja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti medicine, sporta, relaksacije, nege.

Aktivnosti na promociji zdravih stilova života nastavićemo i posle manifestacije, jer 3. i 4. aprila u „Mikser Housu” organizujemo Dečji festival zdravlja i znanja Vrapčić Jana, jedinstvenu manifestaciju na ovim prostorima – rekla je dr Mirjana Mićović, predsednica Organizacionog odbora festivala.

 

Više informacija se može dobiti na sajtu www.festival-zdravlja.com.