Pozivamo vas da nam se u u subotu, 15. februara, od 10-18 časova, pridružite u atrijumu Delta City-ja povodom obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka gde ćemo se okupiti kako bi celokupnu javnost informisali o značaju unapređenja kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka i njihovih porodica.

 

Uz nas će biti i velikani srpskog glumišta Mirjana Karanović i Nebojša Glogovac, mladi talenti iz Muzičke škole „Josip Slavenski“, mame, tate, bake, deke, prijatelji iz čitave Srbije.

Slagaćemo veliku slagalicu kao simbol nade, zajedništva, podrške i ljubavi.

Povedite svoje mališane, prijatelje, čitavu porodicu jer što smo brojniji – naš glas je jači!

Za nadu, za predanost, za bolju budućnost dece i mladih obolelih od raka u Srbiji, jer malo znači mnogo!

 

 

Izvor

NURDOR
( Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka )

o NURDOR-u

U ovom trenutku, kancer se gotovo svakog dana dijagnostifikuje jednom detetu u Srbiji. Ipak, podatak da je u više od 70 odsto slučajeva moguće izlečenje ohrabruje roditelje i staratelje obolelih mališana. Ne zna se zašto dolazi do razvoja raka kod dece, ali je obezbeđivanje adekvatnih uslova lečenja malih pacijenata i kvaliteta života njihovih porodica glavna misija NURDOR-a. Vođeni tom vizijom da svakom detetu obolelom od raka mora biti dostupno najbolje moguće lečenje i nega, kao i psiho-socijalna podrška celoj porodici da bi što lakše prebrodili dugotrajno, bolno i iscrpljujuće lečenje, ljudi u NURDORU se kroz razne programe trude da informišu i osnaže kako decu, tako i njihove porodice.

A naš zajednički cilj je podizanje svesti celokupne javnosti o tome da je unapređenje kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka u Srbiji zajednička misija čitavog našeg društva. 

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka ( NURDOR ) osnovali su 2003. godine roditelji, lekari, medicinsko osoblje i volonteri sa ciljem da pomognu deci i njihovim porodicama suočenim sa nemilosrdnom bolešću današnjice – kancerom.