ProlecniFestZdr


 

Pod sloganom „Pronadji meru! Budi umeren u svemu!“ u četvrtak i petak, 27. i 28. marta 2014. godine, u Domu omladine (Makedonska ulica 22) u centru Beograda biće održan Prolećni „Lilly“ Festival zdravlja Beograd 2014(ishrane, dijetetike, wellness-a, alternativne medicine, zdravstvene i kozmetičke nege)

Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellness i banjski centri, etno sela, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom…
Javnosti će se, na četiri nivoa u Domu omladine, predstaviti više od 70 izlagača, predavanja obuhvataju više od 60 tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.500 ljudi. Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući sponzorima. Zainteresovani građani moći će da obiđu štandove izlagača i posavetuju se sa njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote. Na nekoliko štandova biće organizovani besplatni pregledi za građane, opšteg zdravstvenog stanja, merenje nivoa šećera u krvi i pritiska, vida, bodi mas indeks…

Ovoga puta biće organizovani stomatološki pregledi zuba kao i kompletne analize krvi. Na samom ulazu na festival, nalaziće se štand studenata medicine na kojem će posetioci moći da preuzmu brošuru u kojoj će im medicinari na raznim punktovima upisivati izmerene analize, pa će im stručnjaci na kraju provere zdravstvenog stanja reći koje faktore rizika po zdravlje imaju i uputiće ih kome moraju dalje da se obrate za pomoć.

Na štandu „Pronadji meru“ građani će moći da nauče kako pravilno treba tumačiti sve ono sto se nalazi na etiketama namirnica ali i studenti medicine će ih informisati o važnosti zdravih navika kao prevenciji brojnih oboljenja kako bi građani i za sebe, ali i svoju decu napravili izbor hrane i pića koji će biti izbalansiran i sadržati sve nutritivne vrednosti neophodne za normalno funkcionisanje organizma.

Zanimljiv će biti i “Moja kravica dečiji kutak”, gde će mališani moći da crtaju i učestvuju u radionicama. Ovde će biti predstavljen i međunarodni projekat „Bolnica za medvediće”, pa će mališani moći da donesu svoje omiljene igračke na „preglede”, da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila”.

Na Devetom Prolecnom Lilly Festivalu zdravlja veliki značaj će imati stručna akreditovana predavanja za lekare i medicinske sestre kojima će oni moći besplatno da prisustvuju i dobiju bodove za obnavljanje licence.

Očekuje se da će festival posetiti više od 20.000 građana.

U okviru Festivala zdravlja biće održano nekoliko tribina koje će voditi predstavnici medija, a svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni za građane svih uzrasta, učestvovaće veliki broj dečijih sportskih klubova, biće prikazane masaže, druzenja mališana, dok će u posebnoj sali biti održavana predavanja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti medicine, sporta, relaksacije, nege.

Zainteresovani građani će biti u prilici i da podrže program transplantacije potpisivanjem donorskih kartica.

 

 

 

Sve informacije se mogu dobiti na sajtu www.festival-zdravlja.com.