Site icon Svet Medicine

Prolećni Festival zdravlja Beograd 2013

 

Prolećni Cryo-Save (Krio-sejv) festival zdravlja – ishrane, dijetetike, wellness-a, alternativne medicine, zdravstvene i kozmetičke nege, biće održan u utorak i sredu, 26. i 27. marta 2013. godine, od 10 do 20 sati u Domu omladine (Makedonska ulica 22) u centru Beograda.

Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellness i banjski centri, etno sela, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom…

Javnosti će se, na četiri nivoa u Domu omladine, predstaviti više od 70 izlagača, predavanja obuhvataju više od 60 tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.500 ljudi. Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući sponzorima „Cryo-Save” (generalnom sponzoru), i Jadran galenskoj laboratoriji JGL (sponzoru). Zainteresovani građani moći će da obiđu štandove izlagača i posavetuju se sa njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote. Na nekoliko štandova biće organizovani besplatni pregledi za građane, opšteg zdravstvenog stanja, merenje nivoa šećera u krvi i pritiska, vida, bodi mas indeks… Zanimljiv će biti i “Dečji kutak”, gde će mališani moći da crtaju i učestvuju u radionicama. Očekuje se da će manifestaciju posetiti više od 20.000 građana.

U okviru festivala zdravlja biće održano nekoliko tribina:

– Akreditovano je pet programa za lekare i medicinske sestre, za koje mogu da se prijave, prisustvuju predavanjima i dobiju bodove za obnavljanje licence. To su: program antistres tehnika na bazi svesti, program o rekreaciji i zdravlju, zatim program „Metabolički sindrom kod dece”, zatim „Muzika i ples kao antistres kod dece”, kao i program „Trudnoća i dijabetes” – naglasila je dr Mirjana Mićović, predsednica Organizacionog odbora festivala.

Pokrovitelji festivala su najuglednije institucije u zemlji, Ministarstvo zdravlja, Sekretarijat za zdravstvo grada Beograda, Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije, Lekarska komora Srbije, Crveni krst Srbije, Dom zdravlja „Stari grad“, Olimpijski komitet i Sportski savez Srbije.

– Cilj nam je da što više ljudi dobije korisne informacije koje će im pomoći da unaprede zdravstveno stanje, a sigurni smo da će svaki posetilac i ovaj put naći malo vremena da na festivalu čuje neko interesantno predavanje, pogleda program na bini, popriča sa izlagačima na njihovim štandovima – rekla je dr Mima Fazlagić, direktorka festivala zdravlja i predsednica „Nacionalne asocijacije za unapređenje i razvoj regenerativne medicine“, koja je sa Festivalom zdravlja Beograd organizator manifestacije.

 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na sajtu www.festival-zdravlja.com

Nemanja Velikić, pr promotera festivala, putem broja telefona 063 88 55 022 ili Srđan Roksandić i zvanična PR agencija festivala „AS communicAtionS” putem broja 065 55 66 100.

 

Exit mobile version