ProlecniFestZdr

  Pod sloganom „Svako dobro!” u četvrtak i petak, 25. i 26. septembra 2014. godine, u Domu omladine (Makedonska ulica 22) u centru Beograda biće održan Jubilarni 10. Jesenji „Lilly apoteke” Festival zdravlja Beograd 2014. (ishrane, dijetetike, wellnes-a, alternativne medicine, zdravstvene i kozmetičke nege). 

 Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellnes i banjski centri, etno sela, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom…

 

 Javnosti će se, na četiri nivoa u Domu omladine, predstaviti više od 70 izlagača, predavanja obuhvataju više od 60 tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.500 ljudi. Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući sponzorima, Zdravstvenoj ustanovi Apoteka „Lilly drogeria” (generalnom sponzoru), farmaceutskoj kući „Hemofarm” (sponzoru zdravlja porodice) i kompanijama „Oralent”, „Imlek”, „Aktavis” „Pharmanova“ i „Cryo-save”. Zainteresovani građani moći će da obiđu štandove izlagača i posavetuju se sa njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote. Na nekoliko štandova biće organizovani besplatni pregledi za građane, opšteg zdravstvenog stanja, merenje nivoa šećera u krvi i pritiska, vida, zuba, bodi mas indeks i kompletne analize krvi. 

Na štandu ZU Apoteka „Lilly drogeria” biće održano savetovanje o nezi kože sa kozmetičkim preparatima koje pravi ova ustnova kao i Škola šminkanja, a veoma zanimljiva će biti „Hemofarmova ordinacija” gde će biti organizovani konsultativni kardiološki pregledi. Jubilarni 10. Lilly apoteke festival zdravlja bice posvecen prevenciji i ocuvanju zdravlja cele porodice. Zanimljiv će biti i „Moja kravica dečiji kutak”, gde će mališani moći da crtaju i učestvuju u radionicama. Ovde će biti predstavljen i međunarodni projekat „Bolnica za medvediće, kravice i ostale drugare”, pa će mališani moći da donesu svoje omiljene igračke na „preglede”, da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila“.

Na jubilarnom Festivalu zdravlja veliki značaj će imati stručna akreditovana predavanja za lekare i medicinske sestre kojima će oni moći besplatno da prisustvuju i dobiju bodove za obnavljanje licence.

U okviru festivala biće održano nekoliko tribina koje će voditi predstavnici medija, a svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni za građane svih uzrasta, učestvovaće veliki broj dečijih sportskih klubova, biće prikazane masaže, druzenja mališana, dok će u posebnoj sali biti održavana predavanja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti medicine, sporta, relaksacije, nege.

Više informacija se mogu dobiti na sajtu festivala www.festival-zdravlja.com, od Ivane Božovic, promotera festivala putem telefona 064 135 10 46 ili Katarine Micic, iz agencije AS communicAtionS putem broja 060 300 45 18.